FileMaker Pro (FMP) is een database-programmeeromgeving die oorspronkelijk voor Apple is ontwikkeld, maar al weer vele jaren ook op PC’s heel goed functioneert. Mits goed ontwikkeld biedt FMP een (netwerk-)database voor cross-platform (Mac/PC) toepassingen. De databases van FMP kunnen probleemloos worden geopend en uitgewisseld tussen de twee besturingssystemen, Mac OSX en MS Windows. (zie ook http://www.filemaker.com/nl/products/fmp)

FMP onderscheidt zich van veel andere database-software door zijn grote gebruiksgemak en hoge ontwikkelsnelheid. Hierdoor is het mogelijk om binnen FMP een database-toepassing te ontwikkelen in een fractie van de tijd die het kost om iets soortgelijks te maken binnen Oracle of SQL Server.
Over de hele wereld zijn duizenden FMP-ontwikkelaars actief.

Een FMP-database kan vele duizenden tabellen bevatten, met een maximum bestandsgrootte van 8 terabyte.
Een maximum van 250 gebruikers (met een versie van FileMaker op hun computer) kan toegang krijgen tot een op een FMP-server geplaatst bestand.
Aan de andere kant van het spectrum kan een gebruiker die niet geïnteresseerd is om bestanden over een netwerk te delen, kiezen voor een runtime FMP-toepassing, die geheel zelfstandig op een lokale computer draait zonder dat de gebruiker FMP hoeft aan te schaffen.

FMP biedt ook de mogelijkheid om (delen van) uw database te publiceren op het web. Informeer bij Sandwijk Support naar de mogelijkheden.